Over ons

Blog over letselschadeadvocaten Hallo, ik ben Mirthe! Binnen het Nederlands recht heb je natuurlijk meerdere deelgebieden. Iedere afgestudeerde jurist specialiseert zich in een bepaald deelgebied en zoekt uiteindelijk een baan in dat deelgebied. Maar die juristen die al die schadevergoedingen regelen, wat is hun baan dan? Dat zijn letselschadeadvocaten! Deze juristen specialiseren zich in letselschade. Je hoopt dat het nooit zal gebeuren, maar stel je eens voor: je stapt de voordeur uit en een auto rijdt je aan. Je hebt een gebroken been. Wie gaat dat betalen? En hoeveel moet er betaald worden? Dat zijn vragen waar een letselschadeadvocaat zich mee bezig houdt. Ben je benieuwd naar wat zij allemaal doen? Lees dan snel verder!

Zoeken

Archief

Recente artikelen

Letselschade: oorzaak en gevolg

Letselschade is de schade die is veroorzaakt door een ongeluk waarbij men letsel heeft opgelopen. Hierbij zou u kunnen denken aan constante hoofdpijn, maar ook aan medische kosten zoals behandeling door arts of fysiotherapeut of aan bijvoorbeeld het verliezen van uw baan waardoor er inkomensverlies ontstaat. Letselschade is dus niet altijd lichamelijke schade. Letselschade gaat zelfs vaker over de financiële kant dan over de medische kant. DROST Letselschade BV helpt u graag indien u letselschade heeft opgelopen.

Impact

Letselschade heeft een enorme impact. Neem maar als voorbeeld iemand die in de bouw werkt en letsel oploopt doordat hij of zij een been verliest. Deze man of vrouw zal nu bijvoorbeeld niet meer goed kunnen functioneren en dus ook zijn of haar werk niet goed kunnen uitvoeren waardoor hij/zij zijn of haar baan verliest en mogelijk in de financiële problemen komt. Ook is het mogelijk dat hij of zij in de problemen komt in zijn of haar sociale leven. Zo zou hij of zij een levenspartner kunnen verliezen doordat die hier niet normaal mee om weet te gaan. Ook zijn er enkele gevallen waarbij men door ontstane letselschade bijvoorbeeld bijna nooit meer buitenshuis komt of op vakantie gaat, omdat het lichamelijk ook gewoon te vermoeiend is.  

Verzekering

Vaak hebben mensen wel al een verzekering afgesloten, maar is deze niet specifiek gericht op letselschade. Op het moment dat u letsel oploopt en u moet hiervoor behandeld worden is het vaak wel mogelijk om uw zorgverzekeraar te informeren, maar vaak weten zij niet dat letselschade uit meer bestaat dan alleen de medische kosten. Zij houden namelijk geen rekening met met het achteruitgaan van uw salaris of het nodig hebben van huishoudelijke hulp. Hier zijn mensen vaak dan ook niet goed genoeg voor verzekerd. Om alle schade te compenseren krijgt u desalniettemin van de verzekeraar vaak wel een letselschade-uitkering. Deze zou bedoeld zijn voor de rest van uw leven. Dit bedrag verschilt per cliënt omdat niet iedereen dezelfde zorg en ingrediënten nodig heeft. Zo heeft de een huishoudelijke zorg nodig maar een ander misschien wel een tuinman of mist hij of zij tot zijn of haar pensioen een flink deel van het inkomen. Zo wordt het kapitaal berekend en dit bedrag bijna altijd in een keer uitbetaald. Toch zitten hier vaak wat addertjes onder het gras. Na het storten van het bedrag komt namelijk de Belastingdienst hier nog bij kijken: door middel van een brief waarin staat dat u ook hierover belasting moet betalen.

Tags: